5 tips om zo lang mogelijk te genieten van je bril

5 tips om zo lang mogelijk te genieten van je bril

Een goede, kwalitatieve bril bezorgt je een optimaal en comfortabel zicht. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, draag je er best goed zorg voor! Deze 5 praktische tips helpen je hierbij.
 

1. Kies de juiste coating
Een coating zorgt niet alleen voor een optimaal zicht, het zorgt ook voor een optimale bescherming van je brillenglazen. De meeste coatings zijn vetwerend en water- en stofafstotend waardoor je niet voortdurend je brillenglazen moet schoonmaken. Daarenboven zijn deze coatings voorzien van een kraswerende laag.

2. Verwijder vuiltjes met lauw water
Plakt er toch een vuiltje op je bril? Gebruik dan zeker niet je mouw, een velletje keukenpapier of een papieren zakdoekje om het af te vegen! De meest efficiënte manier om vuiltjes te verwijderen is om je bril eerst met lauw water af te spoelen onder de kraan en daarna proper te vegen met katoenen zak- of handdoek.

3. Een stevige brillendoos is de beste bescherming
Wil je je bril even afzetten? Steek dan je bril in een stevige brillendoos. Heb je je brillendoos niet bij? Leg dan je bril neer met de brillenglazen naar boven, zo voorkom je krasjes door contact met de tafel of kast.

4. Vermijd contact met chemische stoffen
Chemische stoffen zoals parfum en huidcrème kunnen schadelijk zijn voor je montuur en de beschermlaag op je brillenglazen. Ook haarlak kan vlekken veroorzaken die je moeilijk weg krijgt.

5. Vermijd een hoge omgevingstemperatuur
Een hoge omgevingstemperatuur (in de auto, in de sauna, bij een kachel/kookvuur, ...) is slecht voor de beschermlaag op je brillenglazen en kan in extreme gevallen zelfs je montuur vervormen.

Laatste nieuws