Oogmeting

Met de juiste apparatuur staat Optiek Peeters voor je klaar!

DOOR PERMANENTE BIJSCHOLING BLIJVEN WE OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE EVOLUTIES EN TECHNIEKEN.

Uiteraard kan je bij Optiek Peeters terecht voor een oogmeting. Met computergestuurde precisieapparatuur gaan we op zoek naar jouw ideale correctie. Zowel voor je nieuwe bril als voor je contactlenzen.

Indien een correctie met bril of contactlenzen onvoldoende is en je met deze slechts aan een gezichtsscherpte van niet meer dan 30%, ziet, spreekt men van Low Vision. Ook hiervoor zoeken wij graag met jou naar de meest ideale oplossing.

In geval van twijfel verwijzen we je door naar een oogarts.

De Polatest van Carl Zeiss Vision

De Polatest van ZEISS is een uitgebreide test die door middel van polarisering heel accuraat meet hoe elk oog afzonderlijk werkt, en hoe beide ogen samenwerken om één punt te fixeren. Naast de klassieke oogmeting omvat de Polatest verschillende metingen, waarbij elke nieuwe meting de resultaten van de vorige verfijnt. Een Polatest neemt ongeveer één uur in beslag. Aan de hand van deze test kunnen wij met grote zekerheid bepalen of je klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn of geïrriteerde ogen, te wijten zijn aan heteroforie, een afwijking waarbij je ogen niet op de juiste manier samenwerken.