Wees voorbereid op de zon

Wees voorbereid op de zon

Kijk jij ook zo hard uit naar de zomer? Je bent niet alleen: voor heel wat mensen is de zomer het meest favoriete seizoen. Niet onlogisch natuurlijk als je weet dat zonlicht en de warme zonnestralen voor ons gelukshormoon endorfine zorgen. Om je zo goed mogelijk te beschermen tegen de schadelijke uv-stralen smeer je je best goed in met zonnebrandcrème… en draag je een degelijke zonnebril. Je ogen zullen je dankbaar zijn.


Optimale bescherming

Een goede zonnebril beschermt je ogen zowel tegen rechtstreekse als onrechtstreekse zonnestralen (bv. bij een bewolkte hemel of door weerkaatsing op het water of op een witte muur). Welk type zonnebril je ook kiest, ga voor een kwalitatieve zonnebril die conform is aan de EU-normen.

Welk type brillenglazen kies je best?

Bij het kiezen van de brillenglazen heb je heel wat keuze: van getint of meekleurend tot spiegelend of gepolariseerd, al naargelang de persoonlijke voorkeur is er voor elk wat wils.

1. Getinte glazen

Elke kleur filtert een bepaalde hoeveelheid licht en zorgt voor een bepaald contrast of helderheid.

2. Meekleurende glazen

Donker in de zon en licht in de schaduw of binnenshuis: deze fotochromatische brillenglazen passen zich aan aan de specifieke lichtomstandigheden.

3. Spiegelende glazen

Door de spiegelcoating op de voorkant van het glas vermindert de hoeveelheid licht dat door de lenzen straalt. Goed om te weten: bij spiegelende glazen zijn je ogen niet zichtbaar maar ziet de persoon tegenover jou alleen maar zijn of haar spiegelbeeld.

4. Gepolariseerde glazen

De polarisatiefilter op de glazen voorkomt verblinding. Het zorgt ook voor een scherp en helder zicht met sterke contrasten en pure kleuren, zélfs bij een felle lichtreflectie.
 

Twijfel je nog over het juiste type brillenglazen voor je zonnebril? Kom gerust langs en doe de vergelijkende test. Zo ontdek je meteen met welke brillenglazen je optimaal en summerproof kunt genieten van de zalige zomerzon.

Laatste nieuws