Met deze checklist vind je de beste bril voor jouw kind

Met deze checklist vind je de beste bril voor jouw kind

Wie op zoek is naar een kinderbril ziet door het overvloedige aanbod aan kleurrijke montuurtjes vaak door de bomen het bos niet meer. Laat je vooral niet overdonderen door het uitgebreide gamma: wie een kwalitatieve kinderbril wil, houdt best rekening met een aantal belangrijke factoren.

 

Checklist bij het kiezen van een kinderbril

Een mooie bril alleen is niet voldoende. Wie de ideale bril zoekt voor zijn of haar kind houdt best rekening met de behoeften van het kind én de stijl die het zelf wil.

1. Montuur: welk materiaal?

Een montuur kan zowel in kunststof of metaal. Het voordeel van kunststof is dat het iets vormvaster is dan metaal, handig bij het kinderlijke enthousiasme en de wilde avonturen die daarop volgen natuurlijk… 
 

Tip: een extra speelbril is in heel wat gevallen een interessante optie, zo heeft je kind alsnog een reservebril.

2. Siliconen haakje of niet?

Een goede pasvorm van de bril is het allerbelangrijkste. Wij begeleiden jullie graag bij de keuze van de ideale kinderbril!
Een siliconen haakje rond het uiteinde van de veer kan erg handig zijn bij een kinderbril: zo blijft de bril mooi op z’n plaats en glijdt het niet onnodig van de neus.

3. Welke kleur of stijl?

Hierover kunnen we kort zijn: laat vooral het kind zélf kiezen welk montuur en/of kleur het wil. Zo zal het kind de bril als iets positiefs en leuks ervaren. 

Laatste nieuws