Kies de bril die bij je past

Kies de bril die bij je past

De sterke punten van je gelaat tot hun recht laten komen, dat doet een goed gekozen bril. Ga je voor een opvallend montuur dat je persoonlijkheid goed in de verf zet? Of voor een klassieker waarmee je altijd goed zit? Misschien ben je heel sportief en wil je het praktische laten primeren? Maak je keuze samen met ons, want zelf zie je niet altijd wat het beste montuur voor jou is.
 

Om je te helpen bij je keuze, vergelijken we 2 brillen. Hieronder zetten we een gebogen montuur naast de ronde John Lennon-bril.

1. Gebogen montuur

Dit gebogen montuur, ook wel wrap around genoemd is ideaal voor wie graag aan buitensport doet: fietsen, skiën, surfen, zeilen. Bij fel weerkaatsende oppervlakken zoals water en sneeuw zorgt de zonnebrilversie ervoor dat je ogen goed beschermd zijn, ook aan de zijkanten en onderaan. Anderzijds zie je dit montuur met heldere glazen ook op de neus van heel wat creatieve mannen die houden van iets bijzonders.

· Vorm van het gezicht: dit grote montuur is geschikt voor mensen met een lange gelaatsvorm: het doorbreekt de lengte.

· Karaktertrek: als gewone of zonnebril: de sportieveling die optimaal wil zien in de actie van zijn lievelingssport. Als gewone bril: voor de creatieveling die graag experimenteert en nee zegt tegen het grijze bestaan.

· Celebrity: Clint Eastwood in Dirty Harry, een actiefilm uit 1971. Ja, ook revolverhelden willen niet verblind worden door de zon. Yoko Ono is vaak gezien met een zwarte en oversized wrap around. Net als basketter James LeBron, al draagt hij zijn bril niet op het veld.

· Geschiedenis: de voorloper van de wrap around zijn de gletserbrillen waarbij leren lapjes de ogen opzij en onderaan beschermden tegen sneeuwblindheid.
 

2. De ronde John Lennon-bril

Deze ronde bril hoeft geen introductie. Iedereen kent hem onder de naam van de Beatles frontman. Dit montuur is gewoon rond en meestal in draad uitgevoerd. Toch zijn er heel wat variaties op: bijna rond, oversized, in hoorn of met kleine extra details.

· Vorm van het gezicht: een ronde bril doet het goed bij een vierkant gezicht, hij verzacht harde trekken. Ook een lang en smal gezicht kan deze bril dragen. Heb je een rond gezicht, dan blijf je hier beter van af.

· Karaktertrek: dit is gewoon de bril die jou het beste staat of je houdt van stijliconen en draagt deze bril ook als je eigenlijk geen bril nodig hebt, als accessoire zeg maar.

· Celebrity: de John Lennon bril says it all. Ook Johnny Depp staat er leuk mee en ook dames zoals Gigi Hadid hebben wel eens een rond draadbrilletje op hun fijne neus. Gandhi is een andere beroemde ronde brildrager.

· Geschiedenis: de ronde bril is de oermoeder van alle brillen. De eerste schaarbrillen uit de 13e eeuw hadden ronde glazen. In China werden ze tea shade genoemd omdat de gekleurde glazen de kleur van thee hadden. De ronde bril kende een revival in de late jaren zestig en momenteel doet de grotere goudkleurige versie het goed.

Laatste nieuws