Een zonnebril voor je kind, geen overbodige luxe

Een zonnebril voor je kind, geen overbodige luxe

Bij zonnig weer halen we maar al te graag de tube zonnecrème boven om onze kinderen te beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Toch kan het nog veiliger: een zonnebril zorgt voor een optimale bescherming van de kinderogen en dat is geen overbodige luxe!

Gevoelige kinderogen
Een stralende zon mag ons dan wel een goed gevoel geven, de bijhorende uv-stralen zijn jammer genoeg niet zo onschadelijk… Naast de infrarode straling die warmte afgeeft en het licht is er ook nog de ultraviolette straling (UV). Een teveel hiervan kan schadelijk zijn voor zowel onze huid als onze ogen. Vooral kinderogen zijn zeer gevoelig aan de schadelijke uv-stralen.

De reden hiervoor is dat de ooglens van een kind minder beschermend pigment bevat. Ook het feit dat de pupillen groter en wijder zijn dan dat van een volwassene zorgt ervoor dat er net meer schadelijk uv-licht binnenvalt in het kinderoog.

Ideale oplossing
Zonder degelijke bescherming is er een groot risico op oogbeschadiging op latere leeftijd. Van een chronisch troebele ooglens bij langdurige blootstelling aan fel licht tot onomkeerbare schade aan het hoornvlies (bindvliesontsteking, lasoog) en zelfs een vroegtijdig cataract (staar), zonverbrande ogen of in uitzonderlijke gevallen tumoren op het ooglid: de schadelijke impact van uv-straling mag niet onderschat worden.

De oplossing hiervoor is eenvoudig: een goede en kwalitatieve zonnebril voor kinderen houdt die schadelijke uv-stralen tegen, geen overbodige luxe dus!

Ideale specificaties
Bij het kiezen van een zonnebril die je kind optimaal beschermt, hou je best rekening met een aantal specificaties en kenmerken.

1. Informeer naar de uv-beschermingsgraad van de brillenglazen, zodat een maximum aan schadelijke uv-stralen wordt tegengehouden.

2. CE-vermelding 3 of 4: deze markering is een Europese norm die de filterkwaliteit vastlegt. Nummer 3 en 4 zorgen voor een optimale bescherming tegen felle lichtstralen.

3. De grootte van de brillenglazen: hoe groter de glazen, hoe beter de bescherming! De kleur van de glazen maakt op zich niet zoveel uit, de verschillende kleuren bepalen vooral de contrasten die je waarneemt en hebben geen invloed op de beschermingsfactor van de glazen.

Laatste nieuws