De ideale kleur voor jouw bril

De ideale kleur voor jouw bril

Een mooie bril bezorgt je niet alleen een beter zicht…  maar ook een (nog) mooier gezicht! Hoe kies je de juiste kleur van het montuur? En wat met de kleur van de brillenglazen?
 

Zien en gezien worden
Een nieuwe bril hoeft niet alleen maar goed te passen. De kleur van het brilmontuur en de brillenglazen bieden je heel wat extra mogelijkheden om jou nog mooier te maken. Een goed samengestelde bril zorgt voor een unieke, persoonlijke uitstraling die best gezien mag worden!

Kies de kleur van het montuur
Om de juiste kleur van het montuur te kiezen, hou je best rekening met je persoonlijke kleurenpalet. Zo speelt niet alleen de kleur van je ogen een rol maar ook je huidskleur, haarkleur en zelfs de vorm van je gezicht.
 

Wil je de kleur van je ogen extra in de kijker zetten of net neutraliseren?

BLAUWE OGEN

Neutrale look: blauw, bruin

Opvallende look: koper, terracota, cognac

BRUINE OGEN

Neutrale look: zwart, bruin

Opvallende look: paars, rood, zilver, blauw, goud

GRIJZE OGEN

Neutrale look: grijs, zilver

Opvallende look: zo goed als alle felle kleuren

GROENE OGEN

Neutrale look: bruin, groen

Opvallende look: rood, paars, roze, goud
 

Ook je haarkleur – zelfs gekleurd haar – heeft een invloed op de kleur van je bril die het best bij je past.

BLOND

Ga voor zachte kleuren. Zo komt je haarkleur beter tot z’n recht. Een donkere of zwarte kleur maakt je gezichtsuitdrukking een stuk harder.

BRUIN

Bij deze aardse kleur zijn zwart, bruin of dieprood een prima keuze.

ROOD

Zowel zachte kleuren met een warme ondertoon als bruine, groene en koperen tinten passen goed bij rood of Venetiaans blond haar.

ZWART

Een donkere kleur matcht heel goed met donker haar. Lichte kleuren steken meestal af tegen de zwarte haarkleur en kun je dus best vermijden.

GRIJS

Vijftig tinten grijs? Niet noodzakelijk. Felle kleuren of zwarte, metalen of antraciet monturen zorgen voor een mooie uitstraling.
 

Kies de kleur van de brillenglazen
Verkies je standaard transparante en neutrale glazen? Of zie je het leven liever letterlijk door een roze (of andere kleur) bril? Dan zijn er heel wat kleurrijke en trendy mogelijkheden! Of het nu met of zonder dégradé-effect, spiegelcoating of meekleurende en gepolariseerde glazen is: je bril kan perfect afgestemd worden op jouw persoonlijke levensstijl, sport of activiteit die je uitoefent.

Laat je adviseren door een pro
Je ogen verdienen een hoogwaardige behandeling. Laat je daarom goed adviseren en informeren. Met onze expertise en gezichtsanalyse kies je gegarandeerd de ideale kleur voor jouw bril. Wedden dat jouw plaatje straks helemaal klopt?

Laatste nieuws