In 5 stappen naar de juiste bril voor je kind

In 5 stappen naar de juiste bril voor je kind

Wanneer je kind voor het eerst een bril moet dragen, is het voor hem of haar vaak even wennen. Niet alleen aan het idee op zich maar ook aan het gevoel van een bril op de neus. Met deze 5 stappen bereid je je kind goed voor en kies je gegarandeerd de juiste bril!
 

1. Bekijk het positief
Vaak wordt het moeten dragen van een bril als iets negatiefs ervaren. Onterecht! Een bril zorgt er net voor dat je kind alle leuke dingen nóg beter en scherper kan zien. Bekijk het dragen van een bril als een positieve verandering in het leven van je kind. Focus op de pluspunten en maak hem of haar op een speelse manier warm voor een leuk en hip montuur. Geef je kapoen vooral de tijd om aan het idee te wennen en forceer niks. Misschien kunnen jullie samen voor de spiegel gekke brillen uitproberen of met een (uitwasbare!) stift een bril tekenen op het gezicht van mama of papa?

2. Neem de juiste glazen
Probeer jaarlijks met je kind langs te gaan bij een oogarts. Kinderen hebben nog geen visueel referentiekader waardoor ze zelf niet opmerken dat ze minder goed zien. Een regelmatige controle zorgt ervoor dat mogelijke afwijkingen van het zicht vlug opgemerkt en opgelost kunnen worden en kan zelfs de kans op oogziektes op latere leeftijd verminderen.

Het voorschrift van de oogarts bevat de juiste dioptrie. Deze meeteenheid bepaalt de sterkte van de glazen die jouw kind terug een optimaal zicht geven.
Vaak is het ook interessant om nog een extra coating op de glazen te voorzien: zo kan bv. een kraswerende of waterafstotende beschermlaag best wel handig zijn. We informeren je graag over de vele mogelijkheden!

3. Kies de perfecte pasvorm
Een kinderbril wordt vaak een hele dag gedragen. Daarom is het belangrijk om een montuur te kiezen dat perfect past op de unieke gezichtsvorm van je kind. Een goede bril blijft mooi staan op de neus en glijdt niet makkelijk af. Onthoud dat je kind graag beweegt en ravot, laat je kind dus een montuur kiezen dat niet in de weg zit tijdens het spelen en sporten.

4. Zorg voor een stevige bril
Kies een montuur waarbij de beentjes goed achter de oren van je kind zitten. Niet te los en niet te strak, zo blijft de bril mooi recht staan op de neusbrug. Zorg dat het contactoppervlak bij de neus zo groot mogelijk is en overweeg een montuur met verende scharnieren die tegen een stootje kunnen.

5. Laat het kind kiezen
Last but not least: laat je kind vooral zélf een mooi en leuk montuur kiezen in hun favoriete kleur of stijl. Wedden dat je kind elke dag met de glimlach de zelfgekozen kinderbril uit het doosje zal halen?

Laatste nieuws